Sistem Analizi

Sistem Nedir?

Bir hedef veya amacı gerçekleştirmek üzere bir arada çalışan parçalardan oluşan bir bütüne sistem denir. Bu bütünde girdiler ve çıktılar vardır. Girdiler sistem içerinde işeme uğrayarak çıktıları oluşturur. Bu tanıma göre sistem, bileşenlerden oluşmakta, bu bileşenler arasında bir ilişki bulunmakta ve belli bir amaca yönelmektedir.

istem

Bilgi Sistemin Tarafları

  • Kullanıcı
  • Yönetici
  • Programacı
  • Bilgi sistem destek personeli
  • Sistem analisti

Sistem Analizi Nedir ve Yararları

Sistem analisti bilgi sistemi ve bilgi teknolojisi ile işletme bulunan problem
leri ve gereksinimleri çözerek işletmede önemli gelişmeler sağlamayı hedefler.

Bu faaliyetlerin sonunda;

  • İşletme süreçleri geliştirilir.
  • Mevcut bilgi sistemleri geliştirilir.
  • Yeni bilgisayar sistemleri geliştirilir.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Sistem Tasarım ve Analiz Aşamaları

  • Planlama(Ön incelme Fizibilite)
  • Sistem Analize
  • Sistem Tasarımı
  • Sistem Uygulaması (Gerçekleştirme)

Edit:

Biz bu sitede sizlere sistem tasarım ve analiz aşmalarından,  tasarım ve uygulama aşamasını anlatmaya çalışacağız.

Referaslar

Sistem Analizi’ için 7 yanıt

  1. Blog gözü yormayan bir tasarıma sahip özellikle alışılmış renklerin dışında değişik bir mavi tonunun kullanılması hoşuma gitti. Menü çubuğu ve diğer içeriklere ulaşımda herhangi bir sıkıntı çekmedim bu bakımdan kullanışlı ancak menü çubuğundaki tasarım ve uygulama kısımlarının alt başlıklarının içeriklerini kısa buldum bunun yerine hepsi tek bir tasarım sayfasında olsaydı kullanıcı için daha pratik olurdu. Son olarak referansların topluca bulunduğu bir sayfa olmamasını konu hakkında araştırma yapacak ziyaretçiler için kullanışlı olmadığını fark ettim. Her sayfanın altında olduğu gibi ayrı bir yerde toplu olarak da bulunsaydı daha verimli olurdu.

    Beğen

  2. Site kullandığı renkler ile gözü yormuyor ve sitede dolaşım kolaylığı sağlıyor. Diğer bir özelliği ise menüler ile site içinde her alana kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabiliyor.

    Site sade ve basit fakat içeriği biraz yetersiz kalıyor. Yazılar biraz kısa ve konu okuyan tarafından tam algılanamayabiliyor.

    Beğen

  3. Site tasarım olarak kullanışlı ve konular şematik biçimde işlenmiş, böylece kullanıcı bilgiye direkt olarak ulaşabiliyor. Konuların görsellerle desteklenmesi anlaşılırlığı arttırıyor. Şecilen renk ve tema biçimleri sitede gezinti sırasında kullanıcıyı yormuyor.

    Beğen

  4. Sitenin tasarımının karışık olmamasının kullanıcının konuyu anlaması açısından olumlu bir etkiye sahip olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bilgilerin resim ve video ile desteklenmesi de akılda kalıcılık açısından olumlu. Referansların belirtilmesi de konunun ulaşılabilirliğini ve gerçekçiliğini arttırmış.

    Beğen

  5. Bu blog sistem analizinin tam olarak ne olduğunu ve ne işe yaradığını anlatabilme açısından oldukça faydalı bilgilerden oluşuyor. Verilen bilgiler oldukça öz ve okuyucunun canını sıkmadan hatta ve hatta bir merak uyandırarak sürükleyici bir anlatıma sahip. Görsel oluşumda oldukça başarılı ve sade olmakla birlikte menü barda referans bölümü olabilirdi. Kullanılan renkler oldukça uyumlu ve bölümler arası geçişler başarılı. Ancak, sitenin başlığının sol üstte küçük punto ile yazılması yerine oldukça büyük ve ortada olması görsel olarak daha başarılı olabilirdi. Çünkü alt başlıklar ana başlıktan büyük gözüküyor. Sonuç olarak site genel anlamda başarılı ve kaliteli bir görünüme sahip olup kısa ve öz bilgiler ile işini iyi yapıyor. Arkadaşların ellerine sağlık.

    Beğen

  6. Merhaba,

    Öncelikle blogun tasarımını ve renk uyumunu çok beğendim. Hiç gözü yormuyor, karışıklık yok, her şey yerli yerinde ve kullanıcılar istedikleri her şeyi rahatlıkla ilk bakışta bulabiliyor. İkinci olarak menü kısmınız da çok güzel ve kullanışlı gözüküyor. İsteyen istediği şeyi zorlanmadan menülerinizi kullanarak bulabilir.

    “Veri Akış Diyagramı” kısmındaki bazı görsellerin yerleştirilmesi (Temel Semboller) biraz düzensiz olmuş. Bilgilerin altına görselleri koyarsanız iyi olabilir. Onun dışında “Uygulama” menüsünün alt menülerinde birkaç sayfa çok kısa olmuş, tek bir başlık altında birleştirirseniz daha iyi olabilir.

    Beğen

  7. Sitenin tasarımı gayet sade ve basit. Buda kullanıcıyı yormadan aradığını bulmasını sağlıyor. Bölümler arasında ki geçişler çok başarılı. Yazılar slayt ve görsellerle desteklenmiş ama bazı yazılarda düzensizlik ve site başlığının küçük olması biraz sıkıntılı gibi.

    Beğen

Yorum bırakın